Was bedeutet "andere Zielgruppen" für die Beziehung zu Facebook?

Was bedeutet "andere Zielgruppen" für die Beziehung zu Facebook?

LinkedIn-Geheimnisse - wie Sie das Potenzial Ihres Profils nutzen können 1

Die Geheimnisse von LinkedIn - Wie man eine persönliche Marke aufbaut

Lernen Sie die Strategien, die Ihr Profil verändern werden zu einem leistungsstarken Networking-Tool auf LinkedIn.

Das Teilen von Video- und Fotosammlungen in Form von Erfahrungsberichten ist eine beliebte Funktion der sozialen Medien. Geschichten sind lustig und fesselnd und schaffen Vertrautheit zwischen Freunden, Familie und Kunden. Jedes Mal, wenn Sie eine Geschichte auf Facebook posten, wird sie für alle sichtbar ganz oben in Ihrem Newsfeed angezeigt, was die Besucher dazu verleitet, einen kurzen Blick darauf zu werfen. Wenn Sie eine Nachricht sehen...

Was bedeutet "andere Zielgruppen" für die Beziehung zu Facebook?

Jeśli widzisz komunikat „Inne osoby oglądały tę historię” i chcesz wiedzieć, co on oznacza, ten artykuł wyjaśnia ten problem. Zacznijmy!

Kim są inni widzowie relacji na Facebooku?

Screenshot 20210930 185024 Facebook

Facebook zdecydował o zachowaniu poufności tożsamości innych widzów Twoich historii na Facebooku. Dlatego dowiesz się tylko, ilu było „innych” i że będą to połączenie użytkowników Facebooka i Messengera lub Twoich obserwujących.


W relacjach na Facebooku możesz tworzyć i udostępniać swoje krótkie filmy, filmy i kolekcje zdjęć znajomym lub wszystkim. Te historie są jednak ulotne i ostatecznie znikają po 24 godzinach.

Ponieważ platforma zakłada, że ​​chcesz, aby wszystkie Twoje historie były widoczne dla osób, które znasz, domyślne ustawienie prywatności to „Tylko znajomi”. Możesz jednak otworzyć swoje historie na Facebooku dla całego świata, ustawiając opcje prywatności na „Publiczne”. W przypadku tego ostatniego widzowie, którzy nie są Twoimi znajomymi na Facebooku, będą liczeni jako „Inni widzowie” lub „Inni ludzie”.

Facebook nie ujawnia „innych” tożsamości w celu ochrony prywatności wszystkich osób. Jeśli wolisz widzieć wszystkich, którzy przeglądają Twoje historie, zawsze możesz zmienić ustawienie z powrotem na domyślne „Przyjaciele”. Facebook nie ma nic przeciwko udostępnianiu tych nazw.

Często zadawane pytania dotyczące widzów na Facebooku

Jak mogę zmienić prywatność moich relacji na Facebooku, aby kontrolować widzów?

Wszystko dodane do Relacji na Facebooku pojawia się na Facebooku i w Messengerze — jest udostępniane tym samym odbiorcom w obu aplikacjach. Jeśli wolisz, aby nikt nie oglądał Twoich historii na Facebooku, możesz określić, kto je widzi w „Ustawieniach prywatności”.

Czy widzisz, ile razy ktoś ogląda Twoją historię na Facebooku?

Nie, nie możesz stwierdzić, czy ktoś wielokrotnie oglądał Twoją relację na Facebooku, czy tylko raz. Możesz jednak zobaczyć, ile razy ludzie to widzieli.

Czy jest jakiś sposób, aby zobaczyć profile lub nazwy „Innych przeglądających”?

„Inni widzowie” to osoby, które oglądały Twoją historię na Facebooku, ale nie są Twoimi znajomymi na Facebooku. Tak więc każdy inny niż Twoi znajomi będzie liczony jako „Inni widzowie”. Tymi osobami mogą być Twoi obserwatorzy lub dowolna osoba na Facebooku i Messengerze.

Domyślnie ustawienia prywatności w Stories są ustawione na „Tylko znajomi”. Gdy opcja została zmieniona na „Publiczna”, każdy może to zobaczyć, ale nie możesz zobaczyć, kto to zrobił. Nie ma aplikacji innej firmy, która pozwala zobaczyć dowolne nazwiska.

Ähnliche Beiträge