Co warto wiedziec o zasadach dotyczacych nieaktywnych lub usunietych kont

Was Sie über die Regeln für inaktive oder gelöschte Konten auf Instagram wissen sollten

LinkedIn-Geheimnisse - wie Sie das Potenzial Ihres Profils nutzen können 1

Die Geheimnisse von LinkedIn - Wie man eine persönliche Marke aufbaut

Lernen Sie die Strategien, die Ihr Profil verändern werden zu einem leistungsstarken Networking-Tool auf LinkedIn.

Jeśli robisz sobie przerwę od mediów społecznościowych, powinieneś znać wszelkie obowiązujące zasady dotyczące nieaktywnych kont. W tym artykule wyjaśniono zasady Instagramu dotyczące nieaktywnych kont.



Czy Instagram usuwa nieaktywne konta?

Instagram usunie nieaktywne konta, ale ramy czasowe, w których działa platforma, są raczej niejasne.


Centrum pomocy Instagrama zawiera stronę wyjaśniającą nieaktywne konta, ale strona nie wspomina o konkretnym okresie czasu służącym do określenia, czy konto jest nieaktywne. Zamiast tego konto może zostać oznaczone jako nieaktywne, jeśli spełnia określone kryteria:


  • W jakim dniu zostało utworzone konto
  • Jeśli konto nie udostępnia zdjęć, nie komentuje i nie lubi
  • Jeśli logujesz się rzadko



Jak sprawić, by moje konto nie było nieaktywne?

Według Centrum pomocy Instagrama możesz uniknąć oznaczania konta jako nieaktywnego, po prostu w jakiś sposób angażując się w platformę. Platforma wymienia kryteria na Strona zasad dotyczących nieaktywnej nazwy użytkownika na Instagramie.


W zasadzie wystarczy co jakiś czas zalogować się i być aktywnym na Instagramie w postaci publikowania zdjęć, lajkowania czy komentowania.



Czy mogę przywrócić usunięte konto?

Nie, Instagram nie przywróci usuniętych kont, ale możesz zwrócić się do platformy o przywrócenie wyłączonych kont. Jest jednak mało prawdopodobne, że Instagram to zrobi. Jako część Dzień Bezpiecznego Internetu w 2020 rokuInstagram przeorganizował procedurę odwoławczą dotyczącą wyłączonych kont.


Wcześniej odwołanie odbywało się za pośrednictwem Centrum pomocy, ale teraz funkcja odwołania pojawi się, jeśli spróbujesz zalogować się na wyłączone konto. Oto, co się dzieje, gdy próbujesz zalogować się na wyłączone konto na Instagramie:


  1. Zostanie wyświetlone powiadomienie wyjaśniające, że Twoje konto zostanie usunięte. Uzyskiwać Poproś o recenzję.


  2. Będziesz musiał podać swoje imię i nazwisko, nazwę użytkownika oraz wyjaśnić, dlaczego Instagram powinien ponownie włączyć Twoje konto. Uzyskiwać Poproś o recenzję kiedy skończysz.


  3. Po zakończeniu Instagram poinformuje, że obecnie sprawdza Twoje odwołanie i może to potrwać do 24 godzin.


  4. Zaleca się korzystanie z Pobierz dane funkcję pobierania wszystkiego z konta na Instagramie. Jeśli konto zostanie ostatecznie usunięte, nadejdzie czas, gdy te treści nie będą już dostępne


  5. Jeśli odwołanie zostanie uwzględnione, Twoje konto na Instagramie zostanie przywrócone. Jeśli nie, otrzymasz powiadomienie o usunięciu.


  6. W tym momencie dotknij Pobierz dane.


Czy mogę odzyskać nazwę użytkownika usuniętego konta?

Po usunięciu konta możesz ponownie użyć starej nazwy dla nowego konta na Instagramie. Jeśli jednak konto zostanie tylko wyłączone lub stanie się nieaktywne, będziesz musiał poczekać na usunięcie konta.


Häufig gestellte Fragen

  • Jak usunąć swoje konto na Instagramie?


  • Jak mogę zobaczyć prywatne konto na Instagramie?

    Jedynym sposobem, aby zobaczyć prywatne konto na Instagramie, jest jego obserwowanie. Właściciele kont prywatnych muszą zatwierdzić prośbę o obserwowanie, zanim będzie można zobaczyć ich stronę.


Ähnliche Beiträge