Co warto wiedziec o zasadach dotyczacych nieaktywnych lub usunietych kont

Co warto wiedzieć o zasadach dotyczących nieaktywnych lub usuniętych kont na Instagramie

Secretos de LinkedIn: cómo aprovechar el potencial de tu perfil 1

Los secretos de LinkedIn - Cómo crear una marca personal

Descubra las estrategias que transformarán su perfil en una potente herramienta de networking en LinkedIn.

Jeśli robisz sobie przerwę od mediów społecznościowych, powinieneś znać wszelkie obowiązujące zasady dotyczące nieaktywnych kont. W tym artykule wyjaśniono zasady Instagramu dotyczące nieaktywnych kont.



Czy Instagram usuwa nieaktywne konta?

Instagram usunie nieaktywne konta, ale ramy czasowe, w których działa platforma, są raczej niejasne.


Centrum pomocy Instagrama zawiera stronę wyjaśniającą nieaktywne konta, ale strona nie wspomina o konkretnym okresie czasu służącym do określenia, czy konto jest nieaktywne. Zamiast tego konto może zostać oznaczone jako nieaktywne, jeśli spełnia określone kryteria:


  • W jakim dniu zostało utworzone konto
  • Jeśli konto nie udostępnia zdjęć, nie komentuje i nie lubi
  • Jeśli logujesz się rzadko



Jak sprawić, by moje konto nie było nieaktywne?

Według Centrum pomocy Instagrama możesz uniknąć oznaczania konta jako nieaktywnego, po prostu w jakiś sposób angażując się w platformę. Platforma wymienia kryteria na Strona zasad dotyczących nieaktywnej nazwy użytkownika na Instagramie.


W zasadzie wystarczy co jakiś czas zalogować się i być aktywnym na Instagramie w postaci publikowania zdjęć, lajkowania czy komentowania.



Czy mogę przywrócić usunięte konto?

Nie, Instagram nie przywróci usuniętych kont, ale możesz zwrócić się do platformy o przywrócenie wyłączonych kont. Jest jednak mało prawdopodobne, że Instagram to zrobi. Jako część Dzień Bezpiecznego Internetu w 2020 rokuInstagram przeorganizował procedurę odwoławczą dotyczącą wyłączonych kont.


Wcześniej odwołanie odbywało się za pośrednictwem Centrum pomocy, ale teraz funkcja odwołania pojawi się, jeśli spróbujesz zalogować się na wyłączone konto. Oto, co się dzieje, gdy próbujesz zalogować się na wyłączone konto na Instagramie:


  1. Zostanie wyświetlone powiadomienie wyjaśniające, że Twoje konto zostanie usunięte. Uzyskiwać Poproś o recenzję.


  2. Będziesz musiał podać swoje imię i nazwisko, nazwę użytkownika oraz wyjaśnić, dlaczego Instagram powinien ponownie włączyć Twoje konto. Uzyskiwać Poproś o recenzję kiedy skończysz.


  3. Po zakończeniu Instagram poinformuje, że obecnie sprawdza Twoje odwołanie i może to potrwać do 24 godzin.


  4. Zaleca się korzystanie z Pobierz dane funkcję pobierania wszystkiego z konta na Instagramie. Jeśli konto zostanie ostatecznie usunięte, nadejdzie czas, gdy te treści nie będą już dostępne


  5. Jeśli odwołanie zostanie uwzględnione, Twoje konto na Instagramie zostanie przywrócone. Jeśli nie, otrzymasz powiadomienie o usunięciu.


  6. W tym momencie dotknij Pobierz dane.


Czy mogę odzyskać nazwę użytkownika usuniętego konta?

Po usunięciu konta możesz ponownie użyć starej nazwy dla nowego konta na Instagramie. Jeśli jednak konto zostanie tylko wyłączone lub stanie się nieaktywne, będziesz musiał poczekać na usunięcie konta.


Preguntas más frecuentes

  • Jak usunąć swoje konto na Instagramie?


  • Jak mogę zobaczyć prywatne konto na Instagramie?

    Jedynym sposobem, aby zobaczyć prywatne konto na Instagramie, jest jego obserwowanie. Właściciele kont prywatnych muszą zatwierdzić prośbę o obserwowanie, zanim będzie można zobaczyć ich stronę.


Publicaciones Similares