Jak zobaczyc wiecej postow znajomych na Facebooku

Jak zobaczyć więcej postów znajomych na Facebooku

Secretos de LinkedIn: cómo aprovechar el potencial de tu perfil 1

Los secretos de LinkedIn - Cómo crear una marca personal

Descubra las estrategias que transformarán su perfil en una potente herramienta de networking en LinkedIn.

Lo que hay que saber

  • Haga clic en Najnowszy aby wyświetlić swój kanał wiadomości w porządku chronologicznym.
  • Przestań obserwować strony, grupy i znajomych, aby zarządzać swoim kanałem wiadomości.
  • Uśpij osoby tymczasowo na 30 dni, klikając wielokropek obok ich imienia i nazwiska Siesta.

W tym artykule przedstawiono trzy metody wyświetlania większej liczby postów od znajomych na Facebooku.



Jak zobaczyć więcej wpisów znajomych na FB

Kanał informacyjny Facebooka pokazuje Twoje posty w określonej kolejności, według której najprawdopodobniej będziesz chciał je zobaczyć. Jeśli wolisz oglądać rzeczy w porządku chronologicznym, oto jak zmienić kanał wiadomości. W ten sposób masz większe szanse zobaczyć znajomych, gdy publikują.


  1. Na Facebooku za pośrednictwem przeglądarki spójrz na lewą stronę ekranu i kliknij Najnowszy.

    Jeśli nie widzisz tej opcji, kliknij Más información żeby się wyświetlał.

  2. En la aplicación de Facebook, pulsa Menú.


  3. Obtenido de Ostatnie i Ulubione aby zobaczyć najnowsze posty.


Jak zobaczyć posty wszystkich znajomych

Innym sposobem przeglądania postów znajomych na Facebooku jest ograniczenie liczby grup lub stron, które możesz obserwować na Facebooku. Oto jak zmienić osoby obserwowane w sieci społecznościowej.


  1. Na Facebooku kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu.


  2. Haga clic en Ajustes y privacidad.


  3. Haga clic en Alimentar.


  4. Haga clic en Deja de mirar.


  5. Przewiń listę i odznacz wszystko, co chcesz przestać obserwować.


  6. Jeśli klikniesz Todosmożesz wyświetlić tylko znajomych, strony lub grupy ze swojej listy.


  7. Jeśli zmienisz zdanie na temat zaprzestania obserwowania kogoś, powtórz kroki 1-3, a następnie kliknij Na nowo połączyć aby znaleźć strony lub grupy, których ostatnio nie obserwowałeś, i ponownie je zaznaczyć.


Jak tymczasowo przestać obserwować kogoś na Facebooku

Jeśli wolisz „odłożyć” osobę, stronę lub grupę, możesz tymczasowo przestać ją obserwować na 30 dni. Można to zrobić za pomocą powyższej metody lub szybszą trasą w kanale wiadomości. Oto jak to zrobić.


  1. Na Facebooku znajdź stronę lub osobę, którą chcesz „odłożyć”.


  2. Kliknij wielokropek obok ich nazwy.


  3. Haga clic en Odłóż na 30 dni.


  4. Nie będziesz już widzieć ich wiadomości w swoim kanale wiadomości przez 30 dni. Jednak nadal możesz zobaczyć ich posty, przechodząc do ich profilu lub strony.


Jak edytować preferencje kanałów informacyjnych

Jeśli wolisz mieć listę swoich ulubionych znajomych na Facebooku, możesz łatwo zmienić preferencje kanału informacyjnego, aby wyświetlać osoby, które są Twoimi najlepszymi znajomymi na Facebooku.



Dlaczego Facebook nie wyświetla więcej postów znajomych?

Facebook używa algorytmu do określenia, co będzie wyświetlane w Twoim kanale informacyjnym. Kanał wiadomości zawiera aktualizacje statusu, zdjęcia, filmy, linki, działania w aplikacji, a także posty ze stron i grup.


Algorytm kanału informacyjnego Facebooka ma na celu ustalenie, które posty najbardziej chcesz zobaczyć. Opiera się to na Twoich połączeniach i aktywności na Facebooku. Jeśli często lubisz czyjeś posty, będą one wyświetlane wyżej w Twoich kanałach informacyjnych. Ponadto przyjaciel, który polubił zdjęcie lub post wspólnego znajomego, również ma większe szanse na wysoką pozycję w rankingu.


Aby utrzymać wysoką pozycję znajomych, musisz częściej wchodzić w interakcje z ich postami. Jednak wcześniejsze metody są bardziej niezawodnym sposobem na zapewnienie, że pozostaną wysoko w Twoim kanale informacyjnym.


Preguntas más frecuentes

  • Jak ustawić listę znajomych jako prywatną na Facebooku?

    Aby ukryć listę znajomych na Facebooku, przejdź do Configuración y privacidad > Ajustes > Privacidad y seleccione Editar junto a Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych. W aplikacji mobilnej przejdź do Menú > Configuración y privacidad > Ajustes > Configuración del perfil > Privacidad > Cómo le encuentran y se ponen en contacto con usted. Na Androidzie to: Menú > Configuración y privacidad > Skróty dotyczące prywatności > Zobacz więcej ustawień prywatności > Kto może zobaczyć Twoją listę znajomych?.

  • Jak ustawić Facebook jako prywatny dla osób, które nie są znajomymi?

    Aby ustawić Facebook jako prywatny, przejdź do Configuración y privacidad > Ajustes > Privacidad > kto może zobaczyć Twoje przyszłe posty i zmień Publiczny na inną opcję. Aby ustawić swój profil jako prywatny, przejdź do swojego profilu i wybierz Edytuj szczegóły. Wyłącz informacje, które chcesz zachować jako prywatne.

  • Czy mogę zobaczyć usunięte posty znajomych na Facebooku?



Publicaciones Similares