„Twoje konto zostalo tymczasowo zablokowane

"Su cuenta ha sido bloqueada temporalmente".

Secretos de LinkedIn: cómo aprovechar el potencial de tu perfil 1

Los secretos de LinkedIn - Cómo crear una marca personal

Descubra las estrategias que transformarán su perfil en una potente herramienta de networking en LinkedIn.

Z różnych powodów Instagram może tymczasowo zablokować Twoje konto, aby chronić użytkowników i platformę oraz zapewnić najlepsze wrażenia. Jeśli otrzymałeś powiadomienie „Twoje konto zostało tymczasowo zablokowane”, w tym artykule wyjaśniono, co mogło spowodować wyświetlenie komunikatu i jak je odblokować tak szybko, jak to możliwe.

Jak naprawić Instagram:

Znajdziesz tu również przykłady określonej aktywności na Instagramie, która zostaje uznana za podejrzaną, co zazwyczaj prowadzi do zablokowania konta. Zacznijmy!

Dlaczego moje konto na Instagramie zostało zablokowane?

Instagram tymczasowo zablokuje Twoje konto, jeśli uzna, że ​​naruszyłeś którąkolwiek z ich zasad dotyczących użytkowników. Blokada może się zdarzyć, nawet jeśli nie masz nic wspólnego z naruszeniem. Ich boty i zautomatyzowane systemy wykrywają taką aktywność bez interwencji człowieka, co oznacza, że ​​Twoje konto może zostać zablokowane bez naruszenia jakichkolwiek warunków z powodu problemu technicznego z systemem.

Oto typowe działania, które powodują, że Instagram blokuje konto:

1. Aktywność przypominająca bota

Instagram szuka akcji wykonywanych zbyt szybko w ciągu godziny i w okresach 24-godzinnych. Następujące działania wykonywane w nienaturalnie szybkim tempie są uważane za „aktywność bota” i powodują tymczasową blokadę konta:

Zbiorcze obserwowanie i zaprzestanie obserwowania użytkowników

Typowe zachowanie na Instagramie obejmuje „obserwowanie” kogoś i zmuszanie go do „podążania” za tobą. Aby wykorzystać tę praktykę, można „obserwować” setki osób jednocześnie, a gdy już zostaną „obserwowane”, osoba „przestaje” je obserwować.

Instagram uzna to zachowanie bota za nadużycie wobec systemu i jego użytkowników.

Zbyt szybkie polubienie i odrzucenie zdjęć

Szybkie polubienie i nielubienie obrazów/postów zbyt szybko i masowo uruchamia potencjalne wykrycie zachowania bota.

Przewijanie Twojego kanału i „polubienie” kilku zdjęć w przeciętnym tempie jest dopasowane do typowego ludzkiego zachowania. Jednak na przykład „polubienie” lub „odłączenie” stu zdjęć podczas jednej krótkiej sesji często ma miejsce podczas korzystania z programu bota.

Zbyt szybkie komentowanie postów

Im więcej komentarzy zostawiasz pod postami innych osób, tym większe jest Twoje zaangażowanie i, ostatecznie, więcej obserwujących. Superszybkie komentowanie wielu postów implikuje sztuczne działanie algorytmu Instagrama, co prowadzi do wykrycia bota.

Wielokrotne publikowanie tego samego komentarza

Masowe kopiowanie/wklejanie komentarzy nie tylko obniżyłoby wartość rozmowy, ale nie jest to również coś, co zrobiłby użytkownik, który naprawdę angażuje się w posty. Ta czynność zwykle ma miejsce podczas korzystania z botów, więc zautomatyzowane systemy Instagramu wykrywają to jako użycie bota i blokują Twoje konto.

2. Korzystanie z aplikacji innych firm

Korzystanie z niektórych aplikacji innych firm na Instagramie narusza ich Warunki użytkowania. Nie wszystkie aplikacje są zakazane; istnieje proces zatwierdzania dostępu dla niektórych aplikacji.

Niezależnie od tego, aplikacje innych firm, które pomagają zautomatyzować działania, są zabronione i łatwo wykrywane przez Instagram. Boty działają przeciwko świetnemu doświadczeniu użytkownika, więc każde konto podejrzane o ich użycie zostanie zablokowane.

3. Poświadczenia konta phishingowego

Hakerzy mogą uzyskać dane logowania za pomocą fałszywej witryny. Jeśli przypadkowo podałeś swoje dane logowania na Instagramie, logując się na ekranie logowania, który wyglądał jak na Instagramie, być może zdradziłeś swoje dane logowania.

Ponieważ Twoje konto zostało przejęte, a hakerzy mogą robić, co chcą, cokolwiek zrobili, wywołało to czerwoną flagę na Instagramie, a platforma odpowiedziała blokadą konta.

Jak odblokować zablokowane konto na Instagramie

Aby odblokować konto po wyświetleniu komunikatu „Twoje konto zostało tymczasowo zablokowane” podczas logowania, musisz przesłać Moje konto na Instagramie zostało zdezaktywowane:

  1. Ir a „Moje konto na Instagramie zostało dezaktywowane” formularz lub wyszukaj „Moje konto na Instagramie zostało dezaktywowane” w wyszukiwarce i wybierz wynik na Facebooku.
    Screenshot 1 37
  2. Wypełnij formularz, a następnie wprowadź „adres e-mail” powiązany z kontem na Instagramie, które próbujesz odblokować.
    Screenshot 2 35
  3. Wyjaśnij, że Twoje konto zostało zablokowane przez pomyłkę i uważasz, że nie naruszyłeś wytycznych dla użytkowników.
    Screenshot 3 27
  4. Po wypełnieniu formularza kliknij „Wysłać.”
    Captura de pantalla 4 28
  5. W końcu otrzymasz odpowiedź. Instagram prosi o zdjęcie, na którym trzymasz kartkę papieru z kodem, który Ci wysłali. Zdjęcie musi być w 100% oryginalne i wyraźne, pokazując Twoją twarz obok kodu – bez edycji w Photoshopie. Instagram jest rygorystyczny i może odrzucić zdjęcie, jeśli uzna, że ​​to nie Ty.
  6. Po wysłaniu zdjęcia obowiązuje okres oczekiwania. Jeśli zostanie zatwierdzony, otrzymasz potwierdzenie z Instagrama, że ​​Twoje konto zostało odblokowane. Czas zatwierdzenia może zająć od kilku dni do kilku tygodni.

Podsumowując, konto na Instagramie jest automatycznie blokowane, gdy Instagram uważa, że ​​użytkownik naruszył wytyczne dla społeczności, niezależnie od tego, czy jest to zgodne z prawem, czy nie. Boty i hakerzy to typowe powody blokowania konta na Instagramie. Aby zapewnić użytkownikom jak najlepsze wrażenia, Instagram zabrania korzystania z większości aplikacji innych firm i blokuje wszelkie konta wykazujące zachowania podobne do botów lub wykazujące nieregularną aktywność.

Na szczęście odblokowanie konta jest zwykle oddalone o jeden formularz. Wypełniając formularz i udowadniając, że jesteś właścicielem profilu, Instagram odzyska Twoje konto tak szybko, jak to możliwe. Oczywiście istnieje możliwość zaprzeczenia opartego na działaniu człowieka. Boty nie mogą obsłużyć tej części procesu odzyskiwania.

Zablokowane często zadawane pytania na Instagramie

Jak długo trwa blokada na Instagramie?

Długość tymczasowego zakazu zależy od liczby poprzednich banów i ich przyczyn. Typowy czas trwania może trwać od kilku godzin po jaśniejszej stronie do 24-48 godzin w przypadku powtarzających się wykroczeń.

Jeśli otrzymasz kolejne bany, czas trwania bana na Instagramie może się wydłużyć. Dlatego staraj się unikać zachowań podobnych do botów, aby Twoje konto nie zostało oznaczone.

Jeśli otrzymasz "Su cuenta ha sido bloqueada temporalmente". komunikat podczas próby zalogowania się, wypełnienia i przesłania formularza „Moje konto na Instagramie zostało dezaktywowane” w celu jak najszybszego przywrócenia konta.

Czy Instagram blokuje adresy IP?

Niektóre platformy traktują banowanie bardzo poważnie. Nie tylko blokują konto; chcą zbanować użytkownika na stałe. Jedynym sposobem trwałego zablokowania użytkownika jest ograniczenie adresu IP jego urządzenia. Instagram nie wydał oficjalnych oświadczeń, ale wielu użytkowników zgłosiło otrzymanie blokady IP.

Jeśli Instagram uzna, że ​​naruszyłeś Warunki korzystania z usługi lub Wytyczne dla społeczności, firma zablokuje Twoje urządzenie i Twoje konto.

Co mam zrobić, jeśli moje odwołanie zostanie odrzucone?

Jeśli wykonałeś powyższe kroki, a Instagram nie przywrócił Twojego konta, możesz ponownie rozpatrzyć odwołanie. Chociaż nie zostało to potwierdzone, istnieją teorie, że drugie lub trzecie odwołanie może zadziałać, ponieważ inny recenzent zajął się Twoją sprawą.

Pamiętaj też, że wielokrotne przesyłanie treści, o które prosi Instagram, może prowadzić do odmowy lub dłuższego bana z powodu podejrzeń o włamanie, podobnie jak liczne próby logowania. W końcu haker desperacko chce skonfiskować twoje konto i nie obchodzi go, co się stanie podczas tego procesu. Po prostu przejdą na inny profil.

Jeśli zostanę zbanowany, czy mogę utworzyć nowe konto?

W większości przypadków możesz utworzyć inny profil na Instagramie. Pamiętaj jednak, że utworzenie nowego konta z tą samą (lub podobną nazwą użytkownika) może skutkować natychmiastowym banem.

Publicaciones Similares