Jak zresetowac swoje konto na Instagramie

Jak zresetować swoje konto na Instagramie

Sekrety LinkedIn – Jak Wykorzystac Potencjal Swojego Profilu 1

Sekrety LinkedIn – Jak Zbudować Markę Osobistą

Poznaj strategie, które przekształcą Twój profil w potężne narzędzie networkingowe na LinkedIn.

Dzięki łatwym możliwościom udostępniania zdjęć i filmów Instagram stał się niezwykle popularną i niezbędną aplikacją do obsługi mediów społecznościowych. Może się jednak zdarzyć, że zdecydujesz się opuścić aplikację lub będziesz musiał znaleźć sposób na odzyskanie dostępu do aplikacji.

Jak zresetować swoje konto na Instagramie

Jeśli chcesz zresetować coś na swoim koncie na Instagramie, prawdopodobnie szukasz sposobu na zresetowanie nazwy użytkownika, hasła, adresu e-mail lub numeru telefonu albo szukasz sposobu na zresetowanie całego konta, usunięcie wszystkich stare zdjęcia, polubienia i obserwujący.

Bez względu na powód, dla którego tu jesteś, ten artykuł obejmuje wszystko, od naprawienia tych danych logowania po wyczyszczenie konta. Oto różne sposoby resetowania konta na Instagramie.

Jak zresetować hasło do Instagrama za pomocą Facebooka, e-maila, telefonu lub nazwy użytkownika

Na początek przyjrzyjmy się, jak zresetować hasło, ponieważ jest to jeden z najczęstszych problemów napotykanych przez użytkowników Instagrama. Jeśli nie masz dostępu do swojego konta i nie możesz zalogować się na Instagramie, masz kilka opcji.

Po pierwsze, jeśli masz połączone konta na Instagramie i Facebooku, spróbuj zalogować się za pomocą swojego profilu na Facebooku. Logowanie za pomocą Facebooka może być wszystkim, czego potrzebujesz, aby wrócić do swojego konta, gdzie możesz zmienić i zaktualizować swoje hasło. Wykonaj następujące kroki, aby zresetować hasło:

  1. Początek Instagram i stuknij w Zapomniałeś hasła? na iOS lub Uzyskaj pomoc w logowaniu na Androida.
    Instagram login screen android ios 001
  2. Będziesz mieć trzy opcje: Nazwa użytkownika (w tym również e-mail), Telefon, I Zaloguj się przez facebook.
    2 1
  3. Jeśli znasz swój login na Facebooku i jest on powiązany z Twoim Instagramem, wybierz Kontynuuj jako… na dnie.
    3 1
  4. Jeśli nie znasz swojego loginu na Facebooku, wpisz swój Instagram nazwa użytkownika, e-mail, Lub telefon. MUSISZ mieć jedno z tych poświadczeń. Na podany adres e-mail zostanie wysłana wiadomość z linkiem do zresetowania hasła.
    4 1

Jeśli nie otrzymasz linku do zresetowania hasła, być może padłeś ofiarą hakera, a haker mógł zmienić informacje na Twoim koncie, aby uniemożliwić odzyskanie dostępu. Ewentualnie możesz nie pamiętać oryginalnej nazwy użytkownika, adresu e-mail lub numeru telefonu użytego do konta.

Jeśli tak jest, nie martw się — istnieje inna opcja.

Jak zresetować hasło do Instagrama bez nazwy użytkownika, adresu e-mail lub hasła

  1. Otworzyć Aplikacja Instagrama.
    1 2
  2. Stuknij w Uzyskaj pomoc w logowaniu. na Androida lub Zapomniałeś hasła? na iOS.
    Instagram login screen android ios 001
  3. Stuknij w Potrzebujesz więcej pomocy?
    3 2
  4. Wypełnij informacje na ekranie, a następnie dotknij Poproś o wsparcie.
    IMG 9620 576x1024 1

Wypełnij informacje jak najwięcej informacji. Im bardziej przekonasz się, że jesteś prawowitym właścicielem konta, tym bardziej prawdopodobne jest, że Instagram zdecyduje się przywrócić ci dostęp. Dołącz wszelkie dodatkowe szczegóły, których zespół ds. bezpieczeństwa może potrzebować, aby pomóc im w podjęciu trafnej decyzji.

Należy jednak pamiętać, że to może nie działać. Instagram dokłada wszelkich starań, aby ludzie nie mogli uzyskać dostępu do kont, których nie posiadają, więc muszą zachować ostrożność, gdy otrzymają prośbę o dodatkową pomoc w logowaniu. Jeśli nie możesz udowodnić, że jesteś prawdziwym właścicielem konta konta, możesz nie być w stanie odzyskać swojego konta.

Jak usunąć wszystkie swoje zdjęcia z Instagrama, aby zresetować konto na Instagramie

Inną formą zresetowania konta na Instagramie jest usunięcie wszystkich zdjęć/postów. W ten sposób nadal masz swoje obecne konto, ale zaczynasz od nowa z nowymi obrazami i postami. Tutaj sprawy stają się nieco trudniejsze. Idealnie byłoby, gdyby Instagram pozwalał masowo usuwać posty i zdjęcia. Niestety tak po prostu nie jest. Instagram nie tylko zaniedbuje opcję usunięcia wszystkich Twoich postów naraz, ale także utrudnia korzystanie z usług stron trzecich, do tego stopnia, że ​​obecnie w 2022 roku nie ma żadnej dostępnej.

Użyj aplikacji innych firm, aby usunąć wszystkie zdjęcia z Instagrama

W pewnym momencie można było wyszukać środki do czyszczenia Instagrama w Apple App Store i Google Play Store, a pojawiło się wiele niezawodnych aplikacji. Jednak we wrześniu 2021 roku wiele zaufanych opcji zniknęło. Od kwietnia 2022 r. na żadnej z platform nie są dostępne żadne aplikacje do usuwania zbiorczego na Instagramie.

Zarchiwizuj swoje stare posty na Instagramie, aby zresetować swoje konto na Instagramie

Zanim zwariujesz, usuwając wszystko, wiedz, że możesz łatwo zarchiwizować stare zdjęcia. Archiwizacja oznacza, że ​​nikt poza Tobą nie może ich zobaczyć. Zasadniczo pozwala to ukryć zdjęcia bez faktycznego ich pozbywania się.

Aby zarchiwizować zdjęcie, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz zdjęcie, które chcesz zarchiwizować.
  2. Stuknij w trzy pionowe kropki w prawym górnym rogu.
  3. Uzyskiwać Archiwum.

Aby wyświetlić zarchiwizowane zdjęcia, przejdź do swojego profilu i dotknij trzech poziomych linii. Wybierz Archiwum opcja. Tam możesz zobaczyć wszystkie swoje poprzednie historie i zarchiwizowane zdjęcia. Stuknij w Zarchiwizowane historie u góry strony, aby wybrać między relacjami, postami i treściami na żywo.

Jak usunąć swoje konto i otworzyć je ponownie

Jeśli zamierzasz rzucić się do przodu i usunąć całe konto IG, możesz to zrobić z poziomu samej aplikacji. Pamiętaj, że wykonanie poniższych instrukcji trwale usunie wszystkie Twoje komentarze i polubienia, a także wyzeruje Twoje konto obserwujących.

Nadal zainteresowany? Zacznij od usunięcia konta na Instagramie.

  1. Idź do specjalnego Usuń swoje konto stronę na urządzeniu mobilnym lub komputerze.
    1
  2. Wybierz powód usunięcia z menu rozwijanego.
    2
  3. Wprowadź ponownie hasło do konta.
    3
  4. Kliknij lub dotknij Trwale usuń moje konto.
    4

Notatka: Jeśli wybierzesz tę metodę, będziesz musiał odczekać 14 dni, aby ponownie użyć swojej nazwy użytkownika.

Możesz teraz utworzyć nowe konto z tą samą nazwą użytkownika, chyba że ktoś w międzyczasie uzyskał dostęp do Twojej nazwy użytkownika. Gdy już będziesz mieć nowe konto, będzie ono jak zupełnie nowe konto. Czasami nowy początek jest tym, co zalecił lekarz.

Często Zadawane Pytania

Czy mogę ponownie aktywować moje konto na Instagramie?

Jeśli tymczasowo wyłączyłeś swoje konto, możesz je ponownie aktywować, logując się przy użyciu tych samych danych uwierzytelniających. Jeśli trwale dezaktywowałeś swoje konto, nie możesz go ponownie aktywować. Zakładając, że wystąpiły jakieś problemy i Twoje konto zostało usunięte przez hakera lub Instagram, skontaktuj się z zespołem pomocy technicznej Instagram, aby uzyskać dodatkową pomoc.

Czy mogę utworzyć nowe konto z tymi samymi danymi logowania?

Według urzędnika od kwietnia 2022 r Usuwanie konta na Instagramie strona mówi: „Po usunięciu konta możesz zarejestrować się ponownie przy użyciu tej samej nazwy użytkownika lub dodać tę nazwę użytkownika do innego konta, o ile nie została ona zajęta przez nową osobę na Instagramie”.

Znajdziesz wiele stron internetowych, które twierdzą, że nie możesz, ale to nieprawda, jak wskazuje powyższy link. Po prostu kliknij menu rozwijane obok „Jak usunąć moje konto na Instagramie?”

Dlaczego mam zablokowany dostęp do mojego konta na Instagramie?

Niezależnie od tego, czy Twoje konto mówi, że hasło jest nieprawidłowe, czy Instagram wyłączył Twoje konto, istnieje kilka powodów, dla których Twoje konto jest niedostępne. Jeśli po wykonaniu powyższych czynności nie możesz uzyskać dostępu do swojego konta, skontaktuj się z pomocą techniczną Instagram. Sprawdź także swoje e-maile pod kątem wiadomości z Instagrama. Dzięki temu dowiesz się, czy naruszyłeś wytyczne dla społeczności lub czy Twoje konto zostało zhakowane.

Jeśli usunę konto na Facebooku, jak uzyskam dostęp do Instagrama?

Jeśli zdecydujesz się usunąć swoje konto na Facebooku, ale jest to również opcja logowania na Instagramie, będziesz musiał rozłączyć konta na Instagramie przed dezaktywacją konta na Facebooku. Aby to zrobić, udaj się do Ustawienia na Instagramie kliknij Kontoa następnie stuknij w Połączone konta. Skonfiguruj nową nazwę użytkownika i hasło, a następnie bezpiecznie usuń swoje konto na Facebooku.

Czy mogę usunąć wszystkie moje posty na Instagramie naraz?

Nie, nie możesz zbiorczo usunąć wszystkich postów na Instagramie. Kiedyś były aplikacje innych firm, ale zniknęły na Androida i iOS. Jedyną prawdziwą opcją jest usunięcie konta, chyba że chcesz filtrować posty i usuwać każdy z nich osobno.

Podobne wpisy